Малд тэжээл

🥰Дарш бэлтгэсэн аргачлалаа хуваалцаж✍️ байна. 🥰👇
Халгайн дарш 
👉Орц:
Халгай 89%
Хивэг 10%
Шар сүү 
👉Технологи ажиллагаа:
Даршлах сав бэлдэх пошиг уут 
Хэрчигч бутлагч 
Хүрз хадуур гэх мэт хэрэглэгдэх багаж төхөөрөмжөө сайтар бэлтгэнэ. 
Эхлээд өвсөө хадаж бэлтгээд хэрчигчинд хийж жижиглэнэ. 2,6 см урттай хэрчсэн халгайг хивэг хийж багсарна. Тухайн ургамлын чийг хэр байгаагаас шалтгаалан шар сүү нэмж хийж чийглэж даршны чийг 70% байхаар тооцно.  Үүний дараа бэлтгэсэн галгар уут бүхий саванд бага багаар хийж дээрээс нь гишгэж нягтруулсаар сав дүүрсэний  дараа амсар дээр 1.5 см давсаар хучиж уутны амсарыг агаар оруулахгүйгээр сайтар бооно. Савны амсарыг таглана.  Үүнээс хойш 45 хоног дотор даршийг нээж үзэж болохгүй учир нь даршны исэлдэх процесс явагдаж байгаа юм. Болж өгвөл малаа тэжээх үедээ нээж үзээрэй. 

👍Луувангийн ногоон ишээр дарш хийсэн нь:
Орц:
Лууван 70 %
Хивэг 10 %
Лууль 20 %
Дээрхтэй ижил боловч шар сүү огт хийгээгүй. Учир нь луувангийн иш маш их шүүстэй байсан тул хивэгээр багсраад даршилсан. 

👍Луулин дарш
Орц:
Лууль 89%
Хивэг 10%
Шар сүү /Үндсэн түүхий эдийн чийгээр хамаарч шар сүү оронд эсвэл огт орохгүй/
Халгайн дарштай ижил технологи ажиллагаатай.  

🥰Та бүхэнд амжилт хүсье. 🥰

❤️Арга зүй зөвлөмжөө харамгүй хайрласан эрхэм багш нартаа маш их баярлалаа. Gurbazar Damdinsuren Baasanjalbuu Bayaraa Бат-Эрдэнэ Амарбатын ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
❤️

Comments